• 1396/04/26 - 11:35
  • تعداد بازدید خبر : 98
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

اولین همایش کشوری پیش گیری از غرق شدگی در گیلان برگزار شد

نخستین همایش ملی پیش گیری از غرق شدگی به همت مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان و با همکاری معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور روز 22 تیر ماه 96 در مجمتع فرهنگی دهکده ساحلی بندر انزلی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد توسعه و تحقیقات بالینی پورسینا در این همایش که با حضور جمعی از مقامات کشوری و استانی در محل دهکده ساحلی بندر انزلی برگزار شد، ابتدا خانم دکتر محتشم امیری دبیر علمی همایش به قرائت پیام دبیر کل سازمان جهانی بهداشت پرداخت؛

سپس دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رئیس مرکز تحقیقات تروما جاده ای گیلان و رییس این همایش ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین با اشاره به مقوله غرق شدگی به عنوان یک مسأله دیرینه در کشور افزود:استان گیلان دارای 280 کیلومتر ساحل دریاست و به دلیل وجود چنین ظرفیتی در استان، بدیهی است که استقبال گردشگران و مردم خود استان در خصوص بهره گیری از سواحل بالاست و به همین دلیل باید تدابیری برای پیشگیری از بحث غرق شدگی بیاندیشیم .وی ادامه داد: متولی طرحهای سالم سازی دریا استانداری گیلان است و این طرحها در 36 نقطه ساحل استان اجرایی می شود اما مردم تمایل دارند که از هر بخشی که ساحل وجود دارد استفاده کرده و خود را محدود نکنند و این باعث ایجاد مخاطراتی برای آنان خواهد شد .

وی خاطر نشان کرد: بحث پیشگیری موضوع بحث همایش امروز است و باید از حداکثر ظرفیت های با مدیریت و تعامل همه نهادهای دست اندرکار استفاده کرد و بحث دوم ارایه خدماتی می باشد که در صورت بروز حادثه باید به فرد حادثه دیده از احیا و فوریت های پزشکی تا انتقال به بیمارستان و موارد درمانی انجام داد .

علی پورحسن مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و دبیر ساماندهی سواحل استان گیلان نیز در این هماش گفت: سواحل گیلان ۹ شهرستان و ۶۵ روستا را دربر می گیرد. در این زمینه ۴۰ طرح سالم سازی دریا برای گردشگران و مسافران در استان پیش بینی شده است.
وی از وجود
۳۰۰ نقطه حادثه خیز در سواحل گیلان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۶۵ دهیار مسوولیت این نقاط حادثه خیز را عهده دار هستند .
وی استفاده افراد از دریا، پس از ساعت مجاز و خارج از محدوه طرح سالم سازی را دلیل اصلی غرق شده گی در سواحل گیلان عنوان کرد
.

دکتر حسن نوری معاون فنی اورژانس کشور نیز ترومای ناشی از غرق شده گی را یکی از تروماهای شایع در دنیا برشمرد و گفت: غرق شده گی یک آسیب کاملا درمان پذیر است و پیشگیری نقش بسیار موثری در بروز آن دارد.


وی ادامه داد : غرق شده گی یکی از تروماهای شایع
۱ تا ۵ ساله ها است. سالانه در دنیا ۳۷۲ هزار نفر جان خود را به خاطر غرق شده گی از دست می دهند که بیشتر آنان در سنین زیر ۲۵ سال هستند که جزو سنین ارزشمند زندگی است.
دکتر نوری
ساری پاشنه آشیل حل مشکلات ناشی از غرق شده گی را در سواحل، آموزش جمعیت عمومی و رفع مشکلات فرهنگی عنوان کرد.

معاون فنی و عملیاتی اورژانس کشور افزود: متأسفانه آموزش‌های لازم به افراد در زمان مواجه با غرق‌شدگی داده نشده و اگر فردی دچار غرق‌شدگی شود افراد دیگر که ناآشنا به موارد غریق نجات هستند نیز وارد دریا شده و این موضوع درنهایت به مرگ گروهی منجر خواهد شد. همچنین مهم ترین مسئله ای که در حال حاضر پیگیر آن هستیم آموزش احیا است تا بتوانند در شرایط ضروری و بروز حادثه مانع از مرگ شهروندان در مواقع حوادث نظیر غرق شدن شوند.

این مسئول با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی در بحث غرق‌شدگی بسیار حائز اهمیت است خاطرشنان کرد: اگر در بحث فرهنگ‌سازی غرق‌شدگی ورود نکنیم هرگز موفق به رفع این مشکل نخواهیم شد.

دکتر حسن نوری ساری افزود : استفاده نکردن از طرح های سالم سازی دریا، آشنایی نبودن با فنون شنا و ناتوانی در نجات و احیا از دلایل افزایش آمار غرق شدگان است.

وی شایع‌ترین زمان غرق‌شدگی را مربوط به قبل از طلوع آفتاب و یک ساعت قبل از غروب آفتاب دانست و اذعان کرد: در قبل از طلوع آفتاب و یک ساعت قبل از غروب آفتاب طرح سالم‌سازی دریا شروع نشده و آمار غرق‌شدگی در این دو زمان نیز بسیار فراوان است.

وی بابیان اینکه مسئولان باید به‌گونه‌ای عمل کنند که افراد مشتاق به حضور در طرح‌های سالم‌سازی دریا باشند بیان کرد: مرگ‌های گروهی براثر غرق‌شدگی یکی دیگر از مباحث موردتوجه است.

در قسمت پایانی این همایش نیز آقایان دکتر داودی و دکتر ضیابری آخرین دستاوردهای علمی خود در زمینه غرق شدگی را ارائه نمودند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28191
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/04/26 11:35