• 1394/05/17 - 11:00
  • تعداد بازدید خبر : 111
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارگاه آموزشی تریاژ از سوی واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا کارگاه آموزشی تریاژ صبح روز پنجشنبه 15 مرداد 94 در آمفی تئاتر مرکز آموزشی درمانی بیمارستان پورسینا برگزار شد.  


به گزارش روابط عمومی واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا کارگاه آموزشی تریاژ صبح روز پنجشنبه 15 مرداد 94 در آمفی تئاتر مرکز آموزشی درمانی بیمارستان پورسینا برگزار شد. دکتر بهزاد زهره وندی متخصص طب اورژانس و دبیر علمی این کارگاه در آغاز به معرفی برنامه پرداخت و گفت : در دهه 60 اتاقهای اورژانس بیمارستانها به بخشهای اورژانس تبدیل شد و لزوم طبقه بندی بیماران از اوایل دهه 70مورد بحث قرار گرفت.

دکتر وحید منصف کسمائی در این کارگاه یک روزه به انواع تریاژ و تاریخچه آن اشاره کرد . این متخصص طب اورژانس گفت : واژه ﺗﺮﯾﺎژ اوﻟﯿﻦ ﺑﺎر ﺗﻮﺳﻂ ﯾﮑﯽ از ﭘﺰﺷﮑﺎن ارﺗﺶ ﻧﺎﭘﻠﺌﻮن ﺑﻪ ﻧﺎم دوﻣﯿﻨﯿﮏ ﺟﺎن ﻟﺮی ﺑﺮای ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪی ﺳﺮﺑﺎزان ﻣﺼﺪوم ﺟﻨﮓ ﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺮده ﺷﺪ . در دﻫﻪ ﻫﺸﺘﻢ ﻗﺮن 20 ،ﺗﺮﯾﺎژ 3 ﺳﻄﺤﯽ (Emergent,urgent,nonurgent) ﻣﻄﺮح و ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻘﺒﺎل ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.

وی تصریح کرد : هدف از تریاژ در بیمارستان یافتن بیماران پرمخاطره در اسرع وقت و انجام اقدامات درمانی لازم برای آنهاست . تریاژ، گامی حیاتی در جریان ورود بیماران به اورژانس و اصولا کاری پرحجم و پرشدت است.

مدت زمان انتظار بیماران رده های مختلف تریاژ نیز از دیگر مباحثی بود که دکتر منصف در این کارگاه به آن اشاره نمود.

دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری سخنران بعدی این کارگاه بود که به مبحث تریاژ ESI  پرداخت . وی با بیان اینکه هدف از تریاژ به روش ESI آن است که بتواند به درستی آن دسته از بیمارانی را که نیاز به ویزیت سریع دارند از آنهایی که می توانند بدون خطر منتظر بمانند جدا کند گفت : از ویژگی های سیستم تریاژ ESI می توان به  سادگی و آموزش آسان ،رویکرد ادراکی و عملیاتی بودن آن ،عدم تعیین محدودیت زمانی برای ارائه خدمات پزشکی اشاره کرد.

این متخصص طب اورژانس در ادامه  به الگوریتم تریاژ ESI ویرایش چهارم پرداخت و خاطر نشان کرد : نیاز به اقدام نجات دهنده حیات ، وضعیت پر خطر ، تسهیلات و علایم حیاتی زون خطر از جمله مواردی است که در این الگوریتم بررسی می شود.

دکتر انوش دهنادی مقدم متخصص بیهوشی و فلوشیپ مراقبت های ویژه سخنران دیگر کارگاه یک روزه تریاژ بود که در خصوص ارزیابی اولیه تریاژ سخن گفت.

وی با طرح این سوال که تریاژ بیماران در په محیط هایی صورت می پذیرد گفت : در یک نگاه کلی ، تریاژ در دو محیط اصلی بیمارستانی و پیش بیمارستانی صورت می پذیرد آن هم در دو موقعیت بروز حوادث غیرمترقبه و شرایط عادی.

دکتر دهنادی مقدم در ادامه به چهار مولفه در محیط های چهارگانه معمول تریاژ پرداخت و افزود : تریاژ در زمان بروز حوادث غیرمترقبه ، در محل بروز حوادث ، تریاژ در زمان بروز حوادث غیرمترقبه و در بخش اورژانس بیمارستان ها چهار مولفه در محیط های معمول تریاژ هستند .

دکتر پورشفیعی متخصص طب اورژانس نیز در خصوص تریاژ در شرایط بحران گفت: بحران حادثه یا اتفاقیست که بر منابع منطقه یا مکانی که در آن اتفاق می افتد،غلبه میکند.

وی یافتن بیماران پرمخاطره و انجام اقدامات درمانی لازم در اسرع وقت،تعیین اولویت انتقال مصدومین،تعیین نحوه انتقال،تعیین مقصد و نوع تخصصهای مورد نیاز،نحوه اعلام تریاژ در صحنه و استفاده از کارتهای مخصوص حاوی اطلاعات مصدوم، زمان تریاژ، علایم حیاتی و فوریت انتقال را از جمله اقدامات تریاژ در زمان بحران دانست .

دکتر اسدی متخصص طب اورژانس نیز در ادامه ی این کارگاه به انواع تریاژ خارج از بیمارستانی اشاره کرد و تصریح کرد : هدف از تریاژ در صحنه حادثه یافتن بیماران پر مخاطره و انجام اقدامات درمانی لازم در اسرع وقت ، تعیین اولویت انتقال بیماران،تعیین نحوه انتقال و تعیین مقصد و نوع تخصص موردنیاز است .

در پایان این برنامه ی آموزشی کارگاه عملی تریاژ توسط دکتر زهره وندی دبیر کارگاه با مشارکت فعال شرکت کنندگان برگزار شد.

گفتنی است ثبت نام در این کارگاه از طریق سامانه ی آموزش مداوم مرکز تحقیقات تروما جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان به نشانی اینترنتی gtrc.ircme.ir انجام گرفته بود.  

 
 
 
 
 
 
 

  • گروه خبری : اخبار واحدتوسعه تحقیقات بالینی
  • کد خبر : 11639
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/05/17 11:00