• 1394/05/17 - 08:32
  • تعداد بازدید خبر : 121
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارگاه یک روزه CPR به همت واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی کارگاه یک روزه CPR  پنجشنبه 8 مرداد 94 در مرکز آموزشی درمانی پورسینا برگزار شد . 

کارگاه یک روزه CPR به همت واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا برگزار شد .

 

به گزارش روابط عمومی واحد توسعه تحقیقات بالینی پورسینا کارگاه یک روزه CPR  پنجشنبه 8 مرداد 94 در مرکز آموزشی درمانی پورسینا برگزار شد .

دکتر هاشم پورشفیعی متخصص طب اورژانس به عنوان اولین سخنران این کارگاه یک روزه به معرفی BLS  پرداخت و گفت : BLS  می تواند توسط پرسنل پزشکی آموزش دیده، از جمله تکنسین پزشکی اورژانس، امدادگران، و یا افراد عادی که آموزش BLS دریافت کرده اند ارائه شود. چند رکن پایه در BLS وجود دارد که شامل شناسایی بیماری که احتیاج به BLS  دارد ، فعال سازی EMS  و وجود دستگاه AED اتوماتیک از جمله ی ارکان BLS است ایشان در ارتباط با طریقه انجام فرایند BLS به صورت تئوری و عملی به مواردی اشاره نمودند.

دکتر پیمان اسدی متخصص طب اورژانس دیگر سخنران این کارگاه بود که به موضوع ACLS پرداخت .وی گفت : سالیانه 700.000 ارست قلبی در اروپا رخ میدهد و فقط 5 تا 10 درصد بیماران زنده میمانند. از آنجایی که شروع اقدامات احیاء قبل از رسیدن اورژانس حیاتی است باید به یاد داشت که شروع اقدامات احیاء‌ و دفیبریلاسیون سریع، بقا را تا 60 درصد افزایش میدهد.

وی تصریح کرد :CPR یک مانور حیات بخش می باشد که به کمک آن تنفس و گردش خون فرد آسیب دیده حفظ می شود. دکتر اسدی همچنین به مراحل CPR  اشاره کرد.

کنترل راه هوایی موضوعی بود که دیگر سخنران این کارگاه دکتر ریماز به آن پرداخت . وی گفت :  بررسی باز بودن راه هوایی از جمله اقدامات اولیه در مواجه با مصدوم است . این کار به عقب کشیدن سر مصدوم برای باز کردن راه هوایی انجام می شود. مبحث دیگری که دکتر ریماز به آن پرداخت معرفی و شرح دو مانور معروف باز کردن راه هوایی بود .

دکتر سید مهدی ضیا ضیابری متخصص طب اورژانس نیز به معرفی شاخص های CPR پرداخت و گفت : در CPR  باید یک نفر هندل کننده و گایدلاین دهنده باشد . کسی که خود مشغول به احیای قلبی است امکان انجام دادن چند کار را به طور همزمان ندارد .

دبیر علمی این کارگاه تاکید کرد : در شاخص های مربوط به بازگشت بیمار تفاوت هایی میان ACLS  و BLS  وجود دارد .معرفی داروهای cpr  و طریقه ی استفاده از این داروها بخش دیگر سخنان دکتر ضیابری در این کارگاه بود .  

سخنران بعدی بخش دوم این کارگاه دکتر سید ابوذر فخر موسوی بود که به موضوع ریتم های مختلف حین و پس از CPR  پرداخت .

CPR در زنان باردار نیز موضوعی بود که دکتر زهره وندی متخصص طب اورژانس به آن پرداخت . دکتر زهره وندی گفت: با توجه به بروز تغییرات فیزیولوژیک در سیستم های حیاتی زنان باردار و یاد آوری این نکته که ایست قلبی در زنان باردار می تواند به طور همزمان دو حیات را در معرض خطر جدی قرار دهد ، اهمیت انجام اقدامات صحیح احیاء و آشنایی با روش صحیح این اقدامات ، به وضوح آشکار می گردد. دکتر زهره وندی همچنین توضیحاتی کاملی در خصوص cpr در زنان باردار و نحوه ی مواجهه با این دسته از بیماران ارائه نمودند .

دکتر منصف متخصص طب اورژانس نیز در این کارگاه در خصوص مراقبت های پس از ROSC سخنرانی کرد . دکتر منصف گفت: شروع سریع ماساژ قلبی برگشت خودبخودی گردش خون را تسریع می کند

وی افزود: حمایت از وضعیت قلب و مغز از جمله ی اقداماتی است که باید انجام گیرد . در تریاژ بیمار ایست قلبی مواردی از جمله ثبات ریتم ، ثبات BP ارزیابی و درمان علت زمینه ای ایست قلبی و در نظر گرفتن آنژیوگرافی عروق از جمله مواردی است که باید صورت پذیرد .

گفتنی است این کارگاه CPR همراه با کار عملی و آموزش مراحل CPR  به شرکت کنندگان و پرسش و پاسخ همراه بود.

پاورپوینت های آموزشی این کارگاه در بخش آموزشی سایت مرکز تحقیقات تروما قابل دریافت است.

 
 
  • گروه خبری : اخبار واحدتوسعه تحقیقات بالینی
  • کد خبر : 11632
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/05/17 08:32