دکتر یوسف زاده چابک رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان : مقوله سالمندی بدون نگاه پیشگیرانه امکان پذیر نیست
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: دکتر حکیم زاده افتخار ایران و علی الخصوص مردم گیلان است که به عنوان یک الگوی کامل انسانی دغدغه های اجتماعی فراوانی داشت که توانست با نگاه علمی روشی را پایه گذاری نماید که از ثمرات آن سال های متمادی استفاده خواهد شد و بعد این نیز شکوفا تر می شود.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: دکتر حکیم زاده افتخار ایران و علی الخصوص مردم گیلان است که به عنوان یک الگوی کامل انسانی دغدغه های اجتماعی فراوانی داشت که توانست با نگاه علمی روشی را پایه گذاری نماید که از ثمرات آن سال های متمادی استفاده خواهد شد و بعد این نیز شکوفا تر می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطر نشان کرد: سند ملی بیماری های غیر واگیر در پایان اسفند 94 با امضای ریاست جمهوری و 9 تن از وزیران کابینه جهت اجرا ابلاغ شد که این امر نشان دهنده توجه ویژه نظام به مقوله سلامت می باشد.
دکتر یوسف زاده ادامه داد: در حال حاضر 73 درصد علت مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر چون دیابت، سرطان ها، فشار خون، بیماری های مربوط به جوانان، سالمندان و بحث تروما می باشد و پیش بینی می شود این روند، روز به روز رو به افزایش باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطر نشان کرد: افزایش طول عمر جامعه طی این چند دهه بعد از انقلاب بیش از 20 سال نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است و این افزایش طول عمر هر چند خوشحال کننده است اما تبعات آن فرصت عرض اندام بیماری های غیر واگیر را نیز افزایش داده است. وی با اشاره به این که بیماری های غیر واگیر برای افراد سالمند مهمترین خطر است، تصریح کرد: توجه به مقوله سالمندی بدون نگاه پیشگیرانه امکان پذیر نیست و همه سالمندان در معرض این آسیب ها و خطرات هستند.
دکتر یوسف زاده تاکید کرد: پیش از رسیدن به مرحله سالمندی باید آمادگی لازم در طول زندگی فراهم شود تا در مرحله سالمندی دغدغه بهبود وضعیت سلامت را نداشته باشیم.
وی ادامه داد: بهبود سبک زندگی را نباید به دوران سالمندی موکول نماییم حتی اگر جامعه برنامه مشخصی برای افراد نداشته باشد هر فردی باید متولی سلامت خود باشد.
رییس دانشگاه با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی سالمندی در گیلان گفت: این همایش نگاهی به آینده دارد و بحث سالمندی را با نگاه علمی و دقیق مورد ارزیابی قرار می دهد.
وی با بیان این که عوامل خطر، تهدید بسیار بزرگی برای سلامت سالمندی است، ایجاد مراکز توانبخشی را امری ضروی عنوان کرد و افزود: در این راستا دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه اندازی دانشکده توانبخشی را یکی از اهداف خود می داند.
از نکات حایز اهمیت این همایش حضور فرزندان پدر آسایشگاه های ایران (زنده یاد دکتر محمد رضا حکیم زاده لاهیجی ) بود.
دکتر مهین السادات عظیمی - رییس اداره سلامت سالمندی وزارت بهداشت، دکتر محمد علی محسنی بند پی- رییس انجمن فیزیو تراپی ایران، دکتر حسین حکیم زاده - فرزند زنده یاد دکتر محمد رضا حکیم زاده لاهیجی، مهندس جبار کوچکی نژاد - نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی از سخنرانان اولین همایش ملی سالمندی استان گیلان بودند.
پی نوشت: دکتر محمدرضا حکیمزاده لاهیجی در سال ۱۲۹۳ در لاهیجان چشم به جهان گشود و در خانواده علمی بزرگ شد. وی یکی از نیکوکار ان توانبخشی گیلان بود که توانست با دوستان خود آسایشگاه معلولین و سالمندان گیلان را در دهه چهل شمسی بنا کند. وی بنیانگذار نخستین آسایشگاه سالمندان ایران در رشت بود. نخستین گامهای او برای ایجاد پایگاههای نیکوکارانه، شناسایی افراد صاحبنظر، خیرخواه و نیکوکار بود. دکتر حکیم زاده پس از سال ها پس از تلاش در امر نیکوکاری در سال ۱۳۶۲دار فانی را وداع گفت و در آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک تهران، مکان خیریه دیگری که خود تاسیس کرده بود، به خاک سپرده شد
نظر دهید