معاون اجرایی طرح ملی سیستم تروما در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات: سیستم تروما راه نجاتی برای کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث جاده ای در ایران
با استقرار سیستم تروما می توان سالانه شاهد کاهش 5 تا 10 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی بود.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات تروما جاده ای گیلان دکتر علی داودی – معاون اجرایی طرح سیستم ترومای کشور در گیلان در نشست خبری ای که در محل بیست و دومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات کشور در غرفه وبدا برگزار شد، گفت: حوادث ترافیکی در حال حاضر دومین علت مرگ و میر در ایران است. در این زمینه استقرار سیستم تروما می تواند راه نجاتی برای کاهش مرگ و میر در حوادث جاده ای باشد.
دکتر علی داودی افزود: در استقرار سیستم تروما برنامه های پیشگیری از حوادث ترافیکی، غرق شدگی، افتادن از ارتفاع، مسمومیت ها و سوختگی تدوین شده است.
وی تصریح کرد: آموزش گروه های هدف شامل؛ مسافران، کودکان، افراد حاشیه نشین شهرها به خصوص افراد مستقر در 30 کیلومتری جاده ها و ساکنین مناطق روستایی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش حوادث ناشی از ترافیک جاده ای است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به آمار بالای حوادث ترافیکی در استان گیلان به عنوان استان پایلوت کشور در استقرار طرح ملی سیستم تروما، خاطر نشان کرد: گیلان در لیست حادثه خیزترین استان های کشور قرار دارد. در حال حاضر 3.5 درصد مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی در گیلان ناشی از برخورد وسایل نقلیه با حیوانات است که این میزان با کل آمار مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در کشورهایی مانند استرالیا برابری می کند.
وی افزود: در این خصوص، وجود تنها مرکز تحقیقات ترومای جاده ای کشور در گیلان و مسافر پذیر بودن گیلان نیز حایز اهمیت است.
دکتر داودی تصریح کرد: در حال حاضر در سواحل گیلان در هر 500 متر یک نقطه حادثه خیز وجود دارد که این مهم استقرار سیستم تروما را در این استان پررنگ تر می کند.
پی نوشت: از سال 94 گیلان به عنوان استان پایلوت کشور در استقرار طرح ملی سیستم تروما معرفی شده است. هم اکنون مطالعات اولیه استقرار این طرح به پایان رسیده و طرح وارد مرحله مداخله شده است. امید است با استقرار سیستم تروما بتوان از بروز 60 درصد مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی جلوگیری کرد.
نظر دهید